• Ημέρες

  00
 • Ωρες

  00
 • Λεπτά

  00
 • Δευτ.

  00

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι μεγάλη η χαρά και ιδιαίτερη η τιμή να σας προσκαλέσω στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας, το οποίο διοργανώνεται από  την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία και θα διεξαχθεί από 1 έως 5 Ιουνίου του 2022, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη . Μετά από δυόμιση περίπου περιπετειώδη χρόνια, γεμάτα δυσκολίες, μέτρα προστασίας, σωματική ταλαιπωρία κα μεγάλη ψυχολογική πίεση, όλοι μας ευχόμαστε το συνέδριο αυτό να αποτελέσει το σημείο στροφής προς την πολυπόθητη κανονικότητα.

Διατηρώντας βέβαια τον υβριδικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να απολαύσουμε τη δια ζώσης παρουσία μεγάλου αριθμού συναδέλφων και ότι το διαδίκτυο θα χρησιμοποιηθεί ως ένα απλό ‘’εργαλείο’’ για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων εκείνων, που έμειναν στις θέσεις τους για διάφορους λόγους αλλά όχι εξαιτίας της πανδημίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και ανακοινώσεις, που καλύπτουν επίκαιρα θέματα και πραγματεύονται τις νεότερες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα σε όλο το φάσμα της Νεφρολογίας. Πιστεύουμε ότι η παρουσίαση αυτών των θεμάτων από διακεκριμένους έλληνες και ξένους ομιλητές με πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο και με διεθνή αναγνώριση αλλά και από νεότερους συναδέλφους με σημαντική κλινική εμπειρία και ποικίλα ερευνητικά ενδιαφέροντα αποτελεί εχέγγυο για το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου. Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται από ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο καθώς και από ένα στρογγυλό τραπέζι   με συμμετοχή ειδικευομένων στη Νεφρολογία. Το τελευταίο έχει ως στόχο την ανάδειξη των δεξιοτήτων των ειδικευομένων μας στο ‘’λέγειν’’, καθώς οι ικανότητές τους στο ‘’πράττειν’’ δοκιμάζονται καθημερινά.

Γνωρίζοντας ότι μόνον η επιστροφή στην ατμόσφαιρα των παλαιότερων συνεδρίων μας μπορεί να δώσει την αίσθηση της πραγματικής ανανέωσης, και επειδή κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας, φροντίσαμε να εισάγουμε στο επιστημονικό πρόγραμμα δύο καινοτομίες, που ίσως φέρουν μια νότα αλλαγής. Η πρώτη αφορά στη διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων στις πρωινές ώρες αιχμής, έτσι ώστε να δοθεί το βήμα για περισσότερες προφορικές ανακοινώσεις και για μικρής διάρκειας διαλέξεις. Η δεύτερη αφορά στην κατάργηση των αναρτημένων ανακοινώσεων και στην αντικατάστασή τους  από βραχείες προφορικές ανακοινώσεις.

Σίγουρα, η πλούσια εμπειρία του οργανωτικού γραφείου, η άρτια τεχνολογική υποστήριξη, το κύρος των ομιλητών και το πολλά υποσχόμενο επιστημονικό πρόγραμμα παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχία του συνεδρίου  και σε όλα αυτά στηριζόμαστε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες σας.

Έχουμε, όμως, την πεποίθηση ότι η επιτυχία αυτή διασφαλίζεται μόνο με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, για την οποία θερμά σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με φιλικούς  χαιρετισμούς

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΕ και των μελών της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου

 

Δωροθέα Δ. Παπαδοπούλου

 

Πρόεδρος της ΕΝΕ
Πρόεδρος του Συνεδρίου